arrow down Kreidler logo arrow down

Kreidlerdatabase - Gunther Markert

Kreidlerdatabase

Günther Markert

Hij was schrijver en cameraman, die speelde naast Heinz Rühmann in 'Quax, der Bruchpilot' de student piloot Geoffrey Miller.

Overleden: op 16 juli 1993

Kreidlerdatabase

Lange afstanden met een Kreidler

Een Kreidler R50 Roller en rijdt daarmee in 1½ jaar de wereld rond. Hij legt meer dan 50.000 km af en doet 38 landen aan !

Met een reis van deze onverschrokken avonturier, wordt een stukje duidelijker dat naast Rudolf Kunz - met de Kreidler Meo - de meest opmerkelijke prestatie leverde, nog andere prestaties onze aandacht vragen.

Gunther reed met een Kreidler meer dan 50.000 km - in anderhalf jaar de wereld rond en bezocht 33 landen !
Met de hulp van de Linden Museum in Stuttgart, die in het bezit is van belangrijke kunstobjecten die Markert van zijn talrijke reizen naar Duitsland teruggebracht en met behulp van Gunther Markerts zoon Misha in Zwitserland wordt duidelijker wat z'n vader die op 16 juli 1993 gestorven is gepresteerd heeft.

Uiteraard wordt hij gesponsord door diverse Duitse bedrijven zoals Bosch en Agfa.
Eén keer breekt de bagagedrager en één keer een lekke band, meer pech kreeg hij niet. Typerend voor de kwaliteit van Kreidler !!!

Voor Gunther Markert zijn lange afstanden niet ongewoon.
Hiervoor had hij al eens met een Kreidler een tocht naar Marokko gemaakt, een 8.000 kilometer testrit.

Hoewel Alfred Kreidler hem niet goed bij zijn hoofd beoordeelde hielp de firma Kreidler hem toch bij de realisering van deze onderneming.
Zo kreeg Gunther Markert de toezegging dat zodra de productie van de R50 van start was gegaan hij over een exemplaar mocht beschikken.

Kreidlerdatabase

Gunther Markert verlaat het ouderlijk huis op 14 jarige leeftijd, na het afsluiten van z'n schooltijd en begint als leerling fotograag bij de filmkrant 'Die Lichtbildbühne'
Gedurende deze tijd maakte hij de eerste contacten met de filmindustrie en krijgt hij een kleinere secundaire rol als extra.
Op het einde is dit de beste manier om het beste uit de film te halen.

De Nazi's beginnen echter de macht te grijpen op de jonge carrière maker.Eind oktober 1935 Markert werd ingedeeld bij de infanterie en verrichtte tot 1937 zijn de militaire dienst uit.

In 1938, begon de getrainde fotograaf een andere klus, dit keer voor de film als cameraman onder de vleugels van regisseur Svend Noldan.

Na het uitbreken van de oorlog in 1939, hebben de individualist, de uniformen en lockstep altijd anathema geweest om druk voor zijn ontwerp-mededeling, door een vriend die bij de militaire werving kantoor werkte hielp hem geprobeerd.

Na de oorlog uitbrak in 1939 een proef de aarde individualist, de uniformen waren en stap voor altijd anathema pers for zijn-Ontwerp mededeling van zoom Een Vriend het werkte bij de militaire Werving Kantoor, Geholpen.

De zaak vloog, en Markert werd gearresteerd door de militaire politie. Het ding vloog op en Markert werd gearresteerd door de militaire politie.

Zijn inmiddels goede contacten om de film te redden hem niet alleen een gevangenis straf, ze brachten de cameraman ook voortaan steeds aantrekkelijker filmrollen in een UFA.

Er verschijnt ook een boek over: Die Welt war meiner straße

Er staan een paar verhalen en foto's over de Kreidler in - dat moest natuurlijk wel om z'n sponsor tevreden te houden - maar verder is het een 'aardig' boek.